Alla inlägg under juni 2006

Av Lars Engström - 12 juni 2006 21:10

Dags för Mjölby Golfklubbs 18 hål. Denna gång ville jag förstås se en positiv trend när jag nu spelat två 18-hålsrundor, plus att jag i helgen gick två varv på korthålsbanan. Började sådär med 1 poäng per hål de första 4 hålen och sedan en trepoängare faktiskt. Kändes som att det skulle lossna, och faktiskt skrapade jag ihop 9 poäng på första nio hålen och sedan 14 poäng på andra nio hålen. Totalt alltså 23 poäng, vilket jag åtminstone inte behöver skämmas för att berätta. För att spela på mitt handikapp ska jag ha 36 poäng. Så jag har en liten bit kvar men det viktiga är att trenden är på rätt väg nu. Någon runda till så ska jag nog spela på handikapp.

Av Lars Engström - 10 juni 2006 20:46

Sverige möter Trinidad Tobago. Jag sitter på Stora Torget i ett öltält och myser denna soliga dag.Det finns nog inget som svalkar gommen så bra en varm dag som en riktigt kall öl. Så kvällen började bra med andra ord. Matchen började och stämningen i tälten (finns tre konkurrerande tält) var fortsatt god med spridda Sverigeklackar i de olika tälten. Jag hade förstås min Sverigetröja som jag köpte till förra VM:et, som jag till stor del såg i Sydafrika. Åtminstone två av Sveriges matcher, och då måste man ha en Sverigetröja.Många har ju åsikter om denna match, och jag tycker trots allt delvis som Lagerbäck att Sverige spelade i stort sett bra. Visst blev det lite samma varianter och det var väldigt tätt med Trinidadtobaganer (eller vad de nu kan tänkas kallas) framför sitt mål. Sverige hade väldigt mycket missflyt i avslutningarna, och Tnt var bättre än vad vi trodde. Jag kollad lite var de spelar någonstans. De flesta spelar i Englands två första divisioner så visst har de bra skolning. Någon i Skottland och ett femtal i sin egen liga i Trinidad eller Tobago. Men visst håller jag med att Sverige normalt ska vinna 9 av 10 matcher. Jämför vi med förra Vm så började vi med oavgjort mot England och vann sedan gruppen, så det är ju på intet sätt kört.Nog om matchen, ölen var god och det hann rinna ner några stycken innan kvällen var över. Etn trevlig kväll med ganska många nya bekantskaper som nu ville se nästa match på torsdag med oss igen. Så på torsdag sitter jag där igen och hejar fram de gula.

Av Lars Engström - 9 juni 2006 16:59

Kan konstatera att min lilla omröstning gav ungefär samma sak som större omröstningar. Framför allt när det gäller tron på Brasilien. 50% tror på Brasilien av sex röstande. Måste erkänna att röstandet på England blev "dopat" med en röst, det hela berodde på att jag var tvungen att testa omröstningens säkerhet och kolla om man kunde rösta flera gånger från samma dator. Och svaret blev att det kan man. Dock inte under samma tillfälle. I övrigt var det spridda skurar på vilket lag som ska vinna. Frankrike, England och Argentina fick en röst var. Nästa fråga handlar om något helt annat.

Av Lars Engström - 9 juni 2006 16:41

Nu är det färdigt på det stora företaget. Vad ska man uttrycka för känslor? Trött är jag hur som helst efter gårdagen, och det blev inget nattsuddande på bloggen, och det var kanske lika bra det. Sov lite dåligt då jag känner av de höga pollenhalterna men tror inte riktigt att det är gräs ännu. Det är gräspollen som får mig att bli riktigt nysig. Men jag vaknar på nätterna av att jag är täppt, och det är ju synd. Festen var trevlig igår och jag/vi fick många lyckönskningar som avskedsord, och många tycker att det är modigt att ta steget och lämna det trots allt trygga livet på stora företaget. Givetvis är det andra drivkrafter som gör att man vill göra något annat. Jag tror att man sakta kvävs på stora företag och tappar sina drömmar och drivkraft och det vill inte jag i alla fall.Äntligen dags för fotbolls-vm. Jag har ett lag med i en stor kvällstidnings spel som heter drömelvan. Mitt lag heter förstås Engans_lag om någon vill se hur det går mig i den tävlingen. Och så har jag tippat på Världsmästare på vårt monopolföretag, där håller jag på England, Sverige, Tjeckien och Spanien. Har tippat på vardera ett spel.

Av Lars Engström - 7 juni 2006 20:04

Jobbet på stora företaget närmar sig vägs ände. Inser att man hinner samla på sig en hel del papper och pärmar under åtta år. Trots att jag tyckte det var viktigt att spara så har fyra flyttlådor stått oöppnade i snart två år sedan senaste jobbytet. Och nu hamnade allt det och lite till i runda arkivet. Alltså, släng allt som du inte använt på ett år även om du tycker det kan vara bra att ha.Känns trots allt lite konstigt att inte få gå till det stora företaget mer efter det här. Undrar om man får abstinensbesvär. Kanske står jag och kikar över staketet om några dagar, och tänk om jag ångrar mig. Men nej, den risken måste vara oerhört liten. Fast det är klart att man lärt känna många bra personer där också, och det är givetvis dem jag kommer att sakna, inte det stora företaget som sådant. Imorgon kväll blir det fest med närmaste avdelningen, så om det kommer in något sent inlägg här så kan det vara fyllesnack. Tänkte inte på den risken med att ha en blogg... Vem vill ha fyllesnack offentligt på nätet?

Av Lars Engström - 6 juni 2006 11:46

Nu har jag lagt upp en länk där du gratis kan rädda 2 kvadratdecimeter urskog bara genom att klicka på den gröna knappen där det står Rädda Gammelskog.Enkelt är det och säkert är det jättebra att rädda lite urskog. Ett klick om dagen är bra för själen och det maximala en dator kan hjälpa till med per dag.

Av Lars Engström - 6 juni 2006 11:23

En av de finaste cykelrundor man kan tänka sig har jag avverkat nu på morgonen tillsammans med en av de fem från cykelgänget. Ca 2 timmar tar de 52 kilometrarna. Det började i solsken men efter 1,30 så kom de grå molnen och några droppar regn hann vi få på oss, men det gjorde inte så mycket när vi var så nära hem. Bara 12 grader i morse, trots det så klädde jag mig bara i cykelbyxor och tröja med vindjacka ovanpå, men det fungerade bra. Fötterna blev lite kalla.Sevärdheter på rundan är förstås slottet Bjärka-Säby, en hel del vattenvyer över Rängen, några Kinda Kanal överfarter, några slussar, kor, hagar och eklandskap gör denna runda till en höjdare. Den kommer jag att sakna när jag flyttar från Linköping.Rapsen blommade på några ställen för fullt. Alldeles gult var det. En död grävling låg längs vägen också. Ganska få cyklister mötte vi trots att det är så nära Vätterrundan. Inte ens tio stycken.I går tog jag mig för att äntligen se filmen om John R Cash. Walk The Line. Riktigt bra. Känns otäckt att jag börjar gilla draman av denna typ. Fast jag minns inte att det gav några vuxenpoäng. Jag har tillräckligt många ändå.Så idag får jag spela Johnny Cash hela dagen. Bäst är nog de som går under namnet American Recording. Fyra skivor med egna och andras låtar som han gör lysande.

Av Lars Engström - 4 juni 2006 16:22

Varför försöker man? Två18-hålsrundor hittills. En tävling den 1/6 på Växjö GK och en vanlig kompisrunda den 3/6 på Norrköpings GK. Resultat? Verkligen inget att skryta med. Trots att spelet är kontrollerat så blir det många slag i backen och några "slicar", några bollar "toppar" jag och så puttmissarna och förstås chippmissarna som blir för korta. Det blir några av varje på en runda som du förstår. Ändå är det fasligt roligt. Och då är jag ändå inte "biten" som det heter. 13 poäng skrapade jag ihop på tävlingen, vilket är riktigt uselt, men å andra sidan var det sommarens första 18-hålsrunda, och det fanns positiva inslag. Ett par bland annat. Rundan i Norrköping visade på en bättre drive åtminstone, när jag nu vågade använda drivern.Måndag och kanske Tisdag blir cykling på agendan, bäst att passa på innan fotbolls-VM startar plus att jag ska riva golvet i hallen och tapetsera om. Det enda säkra sättet att hitta en slicad boll långt in i skogen är att slå en provisorisk boll 220 meter på fairwayen.

Presentation

Omröstning

Är Engas 10-i-topp-lista riktig?
 Ja, håller med om alla 10
 Nej, finns inte en bra låt bland de tio första
 Enga är bra trots listan
 Listan är bra trots Enga
 50% rätt
 50% fel
 Alltid 50% sannolikhet
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards